skip to Main Content

Radiopraatje vis van kop tot staart smakelijk

Vis van kop tot staart smakelijk. Onderwerp van m’n radiopraatje in Lunchpauze van Omroep Gelderland.

Niet alleen de rugfilet (loin) van een kabeljauw, zalm, of welke vis dan ook, is lekker. Er zit meer aan een vis; van kop tot staart smakelijk. Zo is er het recept Brandade; een klassieker uit de wereldkeuken. Ik maak een eigen versie van brandade; van verse restvis zoals wangen, buiken en staartstukken en noem dat Pateeke. Een schoon Vlaams woord voor gebakje 🙂 In Frankrijk wordt brandade gemaakt met melk of room. Ik gebruik geen lactose in mijn pateekes. En ook de traditionele aardappel kan vervangen worden door bv parelgort, linzen, erwtenpuree of gewoon met een (groenten)kliekje van gisteren. Voor het recept klik> Vis smakelijk van kop tot staart Keunenhuis voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 15 februari 2021

Back To Top