Skip to content

‘Ik leef voor lekker, goed, puur eten: van een heerlijk maal word ik zielsgelukkig. En dat gevoel wil ik graag met iedereen delen. Met ziel & zaligheid koken met producten die met ziel & zaligheid zijn geproduceerd draagt daaraan bij.

Ik denk dat ik als chef een schakel ben tussen de agricultuur en het grote publiek; consumenten houden in de gaten wat chefs serveren. Goed nadenken met welke producten je kookt is niet alleen een taak van chefs maar voor iedereen die kookt want zo bepalen we de toekomst van ons voedsel.’

WIL JE VAN NEL LEREN?
WIL JE SAMEN MET NEL KOKEN?

Kijk dan op de agenda naar de workshops. Hierop staan ook de culinaire dagtochten. Je gaat dan met Nel mee op pad een kijkje nemen op boerderijen, veel proeven e.a.

Wil je iets speciaals? Koken op een andere locatie? Een speciaal thema? Koken met een club collega’s of vrienden? Wil je proeven en meer weten over speciale producten? Het verhaal van Nel bij de gerechten horen? Dat is Culinair theater, proeven van alles uit Nels keuken met haar verhaal.

KENNIS DELEN

Nel is beroepsmatig beschikbaar voor scholen, beurzen, bedrijven voor demo’s, lezingen. Voor B2B, studenten, consumenten. Kooktheater, praten en proeven. Beurzen, smaaklessen, lezingen, demo’s.

ONDERWIJS

Onderwijs is de belangrijkste sleutel voor inspiratie. Kennis delen. Weten over eten. Via het zien en proeven, het volgen van actieve praktische workshops, het meemaken van een demo, kooktips over wat er in de toonbank ligt, of deelnemen aan een toer de boer tocht. Het zijn allemaal leuke heldere leerervaringen die helpen bij het ontraadselen van het voedselsysteem. Lessen voor fijnproevers die staan ​​te popelen om de verbinding te ervaren van het weiland en akker tot op het bord.

Deelnemers verlaten onze plek met waardevolle kennis, een gevoel van voldoening
en een volle buik want het eten/proeven is altijd onderdeel van het leerproces.

Nel Schellekens
Nel Schellekens molen meel
Nel Schellekens Food Unplugged

'Geen andere diersoort heeft zo veel belangstelling voor eten als de mens. Sinds de controle over vuur zijn er talloze technieken ontwikkeld om voedsel te bereiden. Een goed resultaat krijg je alleen met de beste ingrediënten en een goede bereiding. Maar laat je nooit door een recept beperken, want koken is experimenten, proeven, ontdekken en je uitleven.'

Nel Schellekens

Back To Top