skip to Main Content

Mens met een missie om iedereen die het maar horen, zien én weten wil
te inspireren om tot (zelf besloten, zelf ervaren) doordachte keuzes te komen omtrent voeding.
Begin bij jezelf, dat is de basis van het verschil, het begin van anders.

0% WASTE100% TASTE

Na 25 jaar chef en eigenaar van Gasterij de Gulle Waard te zijn geweest en onafgebroken aan de kachel in de keuken te hebben gestaan sloten Nel en haar man Henk den Herder eind 2016 die zaak officieel.Maar natuurlijk is Nel nog lang niet uitgekookt. ‘Ik heb na zoveel jaren zoveel ervaring dat ik kennis wil delen en mensen wil laten ervaren hoe geweldig tof het is om bewust met eten bezig te zijn. En hoe de verspilling van voedsel tegen te gaan.'

HENK

Henk den Herder. Mijn man.
Mijn rem & geweten 😉
Rustzaljeredden-mottoman.
Altijd samen. Zonder Henk geen Nel.

VAN DICHTBIJ IS LEKKER

Van dichtbij is zo lekker: Nel kookt altijd al met de ingrediënten uit de streek. Lang voordat het hip werd het te hebben over duurzame en eerlijke producten gaf zij zich al met heel haar wezen over aan al het moois van dichtbij. In de keuken van Nel vind je daarom geen olijfolie, maar koolzaadolie en notenolie van boeren uit de streek.

VERANTWOORDELIJKHEID

Alles willen weten over eten. Dat is het wat mij betreft. Leven en werken in een betrouwbaar, open en veilig voedselsysteem. Erop aandringen alles te weten over waar al ons voedsel vandaan komt zodat je er in vertrouwen volop van kunt genieten. Dingen doen op onze gezamenlijke, wat wij denken is de, juiste manier. Altijd. Elke keer. Geen uitzonderingen, geen excuses. Verantwoordelijkheid nemen voor een moderne culinaire beweging en beleving. Werken naar een waarden gedreven aanpak bevordert duurzame landbouwmethoden, eerlijke behandeling, fairtrade en een lokale, levende economie. Samenwerken. Connectie is daarvoor het keyword/trefwoord

CONNECTIE

Betekenis:

Verbinding. Betrekking. Kennis. Verwantschap. Aansluiting. Koppeling. Schakel. Verhouding. Band. Samenhang. Aanraking. Bekende. Contact. Een verbinding vormen met. Handelsbetrekking. Invloedrijke relatie. Kruiwagen. Link. Relatie. Verband. Vriendschap.

Maak contact met de mensen die de boeren kennen of met de boeren zelf die ons van voedsel voorzien om zo het weten over het eten te vergroten.

RELATIES / SAMEN

Samen kun je meer dan alleen. Samen sta je sterker, samen kun je vernieuwen. Samenwerken met boeren, leveranciers, families, lokale bevolking, collega’s, iedereen die er voor gaat onze waarden delen. Samen onze visie naar realiteit omzetten. Samen werken aan een voedselsysteem met de hoogste normen van kwaliteit, ethiek en transparantie. Fairtrade sterke plannen en goede afspraken maken. Gegarandeerd afnemen. Gebruik maken van elkaars expertise.

En zo samen memorabele eetervaringen creëren.

nelschellekens_nel
Nel Schellekens bok
nelschellekens_nel_2

ECHT NEL IS...

  • het werken van kop tot kont, van schil tot pit. Afval bestaat niet. Vierkantsverwaarding.
  • korte keten koken. Direct afnemen van de boer en teler. Betrokken zijn bij de hele keten, van bodem tot bord.
  • mannen in de pannen. Waarom eten we geen mannen? Ze zijn heerlijk 😉
  • samenwerken
  • alles zelf willen/kunnen maken. Meerwaarde creëren. Nieuwe producten ontwikkelen
  • gelukstofjes vangen
  • overlopend van liefde voor boer, burger, dier, natuur, voor alles en iedereen die kookgeluk brengt
  • liefde voor de streek. De Achterhoek. Culinaire schatkamer.

'Nel Schellekens is een hyperintelligent fenomeen van levenskracht en werklust. En met die eigenschappen heeft ze zich op koken gestort. Ze heeft met een duizelingwekkend diepgaande kennis het slaperige begrip culinair opnieuw gedefinieerd. Iedereen roept over culinair maar Schellekens geeft er een echt nieuwe briljante klank aan. Maar weet wel, je moet echt ballen hebben voordat je aan haar werk begint.'

Felix Wilbrink

Back To Top