Skip to content

Blog en nieuwsoverzicht van Nel...

Op deze pagina staan alle berichten (nog) kort en bondig.
Maar op de detailpagina(s) kan het zo maar zijn dat het je gaat duizelen…

Derde kerstdag (of welke dag dan ook :)) kliekjesdag

Kliekjes-3e-kerstdag Na 2 dagen van uitbundig eten heb je wellicht geen trek meer.  Derde kerstdag  is vaak een dag van tussendoren, snaaien, happen, snoepen, knabbelen, …. Nou, laat daar de leftovers van het kerstdiner uitermate geschikt voor zijn . Kliekjeskerstdag is eigenlijk een groter feest dan het diner zelf 🙂 O, je denkt dat dit heel veel extra werk gaat zijn? Hoezo? Alles is toch al bereid! Je hebt ‘t al! Het staat er voor het pakken! (Als je het tenminste niet weg gesmeten hebt) Oud brood, restjes groenten…. Alles…

Lees hele bericht

Valentijn Radiokookpraatje Lunchpauze Omroep Gelderland

Valentijnsdag! Misschien ‘doe je niet aan Valentijn’  …..  maar hey, in deze tijd wil je wellicht echt alles aangrijpen om een anders-dan-anders dag  te hebben J…. En zoals het spreekwoord zegt: de liefde gaat door de maag. Verwen je lief(jes) én jezelf op Valentijnsdag! Kook met liefde! Sweet & Savory! Wit(h)lof!  Valentijn-kooktips.... lees verder> Valentijn 2022 omroep Gelderland Lunchpauze wit(h)lof en meer

Lees hele bericht

Kerstdessert O dennenboom #vankoptotkont

Makkelijk, niet duur, verspillingsvrij en o zo kerst! Kerstballen met schuimpjes van dennennaalden. Elk jaar met het optuigen van de kerstboom liggen er onderin de dozen kapotte kerstballen. Zo vreselijk jammer! Maar, de kroontjes (die dingen waar het haakje in moet om ze op te hangen) kunnen nog leuk gebruikt worden. In het simpele maar o zo lekkere kerstdessert > Kerstballen dessert O Dennenboom #vankoptotkont

Lees hele bericht

“Goud van oud”- brood!

Een 12-tal tips voor wat te maken van oud-brood. Met onmundig veel plezier gemaakt ter gelegenheid van de Verspillingsvrije week 2021. Een 4-tal recepten komen van inspiratiebron Gastronomixs: dé online ideeëngenerator voor koks. Bij de duizenden inspiratiebereidingen staan op deze site ook heel veel verspillingsvrije ideeën en recepten > Artikel DPG Media oud brood nav Verspillingsvrije week 2021 Foto: aftrap van de Verspillingsvrije week. Samen met 24 basisschoolleerlingen groep 5 & 6 van 'T Heibosch in Veghel een geweldige presentatie verzorgd.

Lees hele bericht

Lente! Voorjaar-kookkriebels & schoonmaakkriebels? Baking soda!

 Lentekriebels! Lente geeft extra kookkriebels maar voor menigeen ook voorjaarsschoonmaakkriebels. En dat brengt me bij een wondermiddel…. baking soda!   Ik vind baking soda ja echt een wondermiddel; het is echt onmisbaar in mijn keuken. Ik doe er echt van alles mee. Het is een fantastisch hulpmiddel bij bakwerk en ander kook- &keukenwerk. Lees meer >  Baking soda tips deel 1

Lees hele bericht

Raapsteeltjes! Info & recept

Super smakelijk! Superdesuper gezond! Stengeltjes! Lentegroente bij uitstek! Stengeltjes zeggen ze in de Achterhoek. Keeltjes worden ze ook genoemd. Of bladmoes. In het ABN is het raapsteeltjes.  Een echte voorjaarsgroenten. Raapstelen zijn oorspronkelijk het loof van meiknolletje (ook al zo’n groente die eigenlijk weinig meer gegeten wordt). Lees verder >  Raapsteeltjes info en recept

Lees hele bericht

Kruudmoes! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

De vogeltjes fluiten al vrolijk ‘s morgens de dag aan, de aarde kriebelt, de eerste scheuten piepen alweer de grond uit ….. eerstelingen zoals daslook, brandneteltopjes, duizendblad, madeliefjes, enz. enz. …….. ……..  echt lentekriebels ……en dat betekent….. het is tijd voor Kruudmoes! Lentekriebelkruudmoes! Lees verder> Lentekriebels kruudmoes recept omroep Gelderland dd 15 maart 2021

Lees hele bericht

2021, het jaar van de os! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

2021 is (ook) het Jaar van de os. Dit Chinese jaar is op 16 februari begonnen. Leuke reden om het jaar door wat recepten van os te delen.  Recepten van kop tot kont uiteraard. Het begint bij het puntje… van ………..de tong! In vroeger dagen bij ons thuis op de zondagse dis of als er iets te vieren viel. Echt zo feest. Ja natuurlijk wist ik waar dit onderdeel had gezeten en wat het gedaan had. Ja natuurlijk moest ik eerst even slikken maar toen ik dat gedaan had was…

Lees hele bericht

Stamppot met een twist! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Bij ons in de Achterhoek noemen we het potdeurmekare. Blote billetjes in het gras, hemel& aarde, hete bliksem, fietsebonen, oranje-wit, stimpstamp,  blauwe Jan ….. hoe je het ook noemt en wat je er ook in doet…..stamppot eten we! Het is oerHollands & donderslekker. En supersimpel & supersmakelijk te maken; zeker met deze twist-tips. Lees verder> Stamppot met een twist Keunenhuis voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 1 februari 2021

Lees hele bericht

Blue monday? Eet je gelukkig(er)! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Een dip(je)? …… dan is het tijd om jezelf te trakteren op een grote portie gelukstof. Het is bewezen; je kunt je gelukkig(er) eten! Er zitten gelukstofjes in bepaalde voedingsmiddelen. Welke dan? Nou, pure chocolade!  Noten & pitten! Eieren! Banaan! Dé ingrediënten voor een eet-je-blij-baksel! Bananen zijn dus een bron van gelukstofjes. Ja, ook die met bruine plekjes! Er worden vaak veel bananen met bruine spikkeltjes & plekjes weggegooid. Argggggg; da’s helemaal niet nodig! Ze brengen geluk! Lees verder> Blue monday Keunenhuis voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 18 januari 2021

Lees hele bericht

Kerst #vankoptotkont 3e etc kerstdag #samentegenvoedselverspilling

Kliekjes-3e-kerstdag. 3e kerstdag is vaak zo’n dag waarop je eigenlijk geen trek hebt. Het is een dag van  tussendoren, snaaien, happen, snoepen, knabbelen, peuzelen, hoe je het ook noemt. Nou, laat daar de leftovers van het kerstdiner uitermate geschikt voor zijn :-). Of je het nu tapas, brunch, streetfood, fingerfood, borrelplank, snacks, proeverij of wat dan ook noemt…… tis echt heel tof om allerlei kleine gerechtjes c.q. hapjes te maken van van-alles-dat over is. Kliekjeskerstdag is eigenlijk een groter feest dan het diner zelf :-). O, je denkt dat dit…

Lees hele bericht

Kerst #vankoptotkont lekker &makkelijk! En nee, het is niet gourmetten!

Lekker & makkelijk & verspillingsvrij kerst-eten! En nee, het is niét gourmetten Gourmetten vind ik echt he-le-maal niks... Dat gepruts in die kleine pannetjes! Stel je kookt nooit, je hebt er zelfs een hekel aan, en dan ga je met kerst in zo’n ieniemienie pannetje op een je-kunt-het-nauwelijks-een-hittebron-noemen een kerstmaaltijd voor jezelf maken. Hahahahaha hoe erg wil je het hebben. Maar ja, als je prutsen nu eenmaal leuk vindt ….dan is Dé Dip een alternatief, ook makkelijk én gezellig samen aan tafel prutsen. En het is heerlijk! En zeker niet…

Lees hele bericht

Kerst #vankoptotkont #samentegenvoedselverpilling

De Stichting Samen tegen Voedselverspilling vroeg me of ik wat tips heb voor hun campagne op de socials aangaande een verspillingsvrije kerst. Nou zekers! Hier komen de eerste. De tips voor een #verspillingsvrije kerst (voor)bereiding). Lees verder>    Kerst van kop tot kont tips #samentegenvoedselverspilling voor bereiding

Lees hele bericht

Sner(w)T! Erwtensoep! Troosteten! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Tis er weer weer voor…….erwtensoep! Snert! (Ik noem het sner(w)t :-)) Heerlijk! En zeker in dit snertjaar waarin covid-19 ons gegijzeld houdt is sner(w)t welkom troosteten. Voor de vleeseter hieronder m’n recept voor supermakkelijke snert en voor diegene die geen vlees wil m’n vegan variant. Tuurlijk is die erwtensoep anders als er geen vlees in zit. Maar deze veganversie is echt wel heel erg lekker hoor. Lees verder > Erwtensoep vlees en vegan voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 23 november 2020

Lees hele bericht

Verspillingsvrije week 2020 #samentegenvoedselverspilling

Samen Tegen Voedselverspilling  lanceert de Verspillingsvrije week; van 1-7 september 2020. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Of ik een aantal van mijn tips op de socials wil delen? Zeker wel! Samen tegen voedselverspilling! Hier een paar van de tips> Verspillingsvrije (week) tips voor thuis Nel Schellekens

Lees hele bericht
Back To Top