skip to Main Content

Blog en nieuwsoverzicht van Nel...

Op deze pagina staan alle berichten (nog) kort en bondig.
Maar op de detailpagina(s) kan het zo maar zijn dat het je gaat duizelen…

20mrt 21

Lente! Voorjaar-kookkriebels & schoonmaakkriebels? Baking soda!

 Lentekriebels! Lente geeft extra kookkriebels maar voor menigeen ook voorjaarsschoonmaakkriebels. En dat brengt me bij een wondermiddel…. baking soda!   Ik vind baking soda ja echt een wondermiddel; het is echt onmisbaar in mijn keuken. Ik doe er echt van alles mee. Het is een fantastisch hulpmiddel bij bakwerk en ander kook- &keukenwerk. Lees meer >  Baking soda tips deel 1

Lees hele bericht
19mrt 21

Raapsteeltjes! Info & recept

Super smakelijk! Superdesuper gezond! Stengeltjes! Lentegroente bij uitstek! Stengeltjes zeggen ze in de Achterhoek. Keeltjes worden ze ook genoemd. Of bladmoes. In het ABN is het raapsteeltjes.  Een echte voorjaarsgroenten. Raapstelen zijn oorspronkelijk het loof van meiknolletje (ook al zo’n groente die eigenlijk weinig meer gegeten wordt). Lees verder >  Raapsteeltjes info en recept

Lees hele bericht
15mrt 21

Kruudmoes! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

De vogeltjes fluiten al vrolijk ‘s morgens de dag aan, de aarde kriebelt, de eerste scheuten piepen alweer de grond uit ….. eerstelingen zoals daslook, brandneteltopjes, duizendblad, madeliefjes, enz. enz. …….. ……..  echt lentekriebels ……en dat betekent….. het is tijd voor Kruudmoes! Lentekriebelkruudmoes! Lees verder> Lentekriebels kruudmoes recept omroep Gelderland dd 15 maart 2021

Lees hele bericht
01mrt 21

2021, het jaar van de os! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

2021 is (ook) het Jaar van de os. Dit Chinese jaar is op 16 februari begonnen. Leuke reden om het jaar door wat recepten van os te delen.  Recepten van kop tot kont uiteraard. Het begint bij het puntje… van ………..de tong! In vroeger dagen bij ons thuis op de zondagse dis of als er iets te vieren viel. Echt zo feest. Ja natuurlijk wist ik waar dit onderdeel had gezeten en wat het gedaan had. Ja natuurlijk moest ik eerst even slikken maar toen ik dat gedaan had was…

Lees hele bericht
01feb 21

Stamppot met een twist! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Bij ons in de Achterhoek noemen we het potdeurmekare. Blote billetjes in het gras, hemel& aarde, hete bliksem, fietsebonen, oranje-wit, stimpstamp,  blauwe Jan ….. hoe je het ook noemt en wat je er ook in doet…..stamppot eten we! Het is oerHollands & donderslekker. En supersimpel & supersmakelijk te maken; zeker met deze twist-tips. Lees verder> Stamppot met een twist Keunenhuis voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 1 februari 2021

Lees hele bericht
18jan 21

Blue monday? Eet je gelukkig(er)! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Een dip(je)? …… dan is het tijd om jezelf te trakteren op een grote portie gelukstof. Het is bewezen; je kunt je gelukkig(er) eten! Er zitten gelukstofjes in bepaalde voedingsmiddelen. Welke dan? Nou, pure chocolade!  Noten & pitten! Eieren! Banaan! Dé ingrediënten voor een eet-je-blij-baksel! Bananen zijn dus een bron van gelukstofjes. Ja, ook die met bruine plekjes! Er worden vaak veel bananen met bruine spikkeltjes & plekjes weggegooid. Argggggg; da’s helemaal niet nodig! Ze brengen geluk! Lees verder> Blue monday Keunenhuis voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 18 januari 2021

Lees hele bericht
27dec 20

Kerst #vankoptotkont 3e etc kerstdag #samentegenvoedselverspilling

Kliekjes-3e-kerstdag. 3e kerstdag is vaak zo’n dag waarop je eigenlijk geen trek hebt. Het is een dag van  tussendoren, snaaien, happen, snoepen, knabbelen, peuzelen, hoe je het ook noemt. Nou, laat daar de leftovers van het kerstdiner uitermate geschikt voor zijn :-). Of je het nu tapas, brunch, streetfood, fingerfood, borrelplank, snacks, proeverij of wat dan ook noemt…… tis echt heel tof om allerlei kleine gerechtjes c.q. hapjes te maken van van-alles-dat over is. Kliekjeskerstdag is eigenlijk een groter feest dan het diner zelf :-). O, je denkt dat dit…

Lees hele bericht
24dec 20

Kerst #vankoptotkont lekker &makkelijk! En nee, het is niet gourmetten!

Lekker & makkelijk & verspillingsvrij kerst-eten! En nee, het is niét gourmetten Gourmetten vind ik echt he-le-maal niks... Dat gepruts in die kleine pannetjes! Stel je kookt nooit, je hebt er zelfs een hekel aan, en dan ga je met kerst in zo’n ieniemienie pannetje op een je-kunt-het-nauwelijks-een-hittebron-noemen een kerstmaaltijd voor jezelf maken. Hahahahaha hoe erg wil je het hebben. Maar ja, als je prutsen nu eenmaal leuk vindt ….dan is Dé Dip een alternatief, ook makkelijk én gezellig samen aan tafel prutsen. En het is heerlijk! En zeker niet…

Lees hele bericht
12dec 20

Kerst #vankoptotkont #samentegenvoedselverpilling

De Stichting Samen tegen Voedselverspilling vroeg me of ik wat tips heb voor hun campagne op de socials aangaande een verspillingsvrije kerst. Nou zekers! Hier komen de eerste. De tips voor een #verspillingsvrije kerst (voor)bereiding). Lees verder>    Kerst van kop tot kont tips #samentegenvoedselverspilling voor bereiding

Lees hele bericht
23nov 20

Sner(w)T! Erwtensoep! Troosteten! Radiopraatje Lunchpauze omroep Gelderland

Tis er weer weer voor…….erwtensoep! Snert! (Ik noem het sner(w)t :-)) Heerlijk! En zeker in dit snertjaar waarin covid-19 ons gegijzeld houdt is sner(w)t welkom troosteten. Voor de vleeseter hieronder m’n recept voor supermakkelijke snert en voor diegene die geen vlees wil m’n vegan variant. Tuurlijk is die erwtensoep anders als er geen vlees in zit. Maar deze veganversie is echt wel heel erg lekker hoor. Lees verder > Erwtensoep vlees en vegan voor Omroep Gelderland Lunchpauze dd 23 november 2020

Lees hele bericht
01sep 20

Verspillingsvrije week 2020 #samentegenvoedselverspilling

Samen Tegen Voedselverspilling  lanceert de Verspillingsvrije week; van 1-7 september 2020. Een week die je uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig voor je portemonnee. Of ik een aantal van mijn tips op de socials wil delen? Zeker wel! Samen tegen voedselverspilling! Hier een paar van de tips> Verspillingsvrije (week) tips voor thuis Nel Schellekens

Lees hele bericht
06jan 20

Circulair culinair tot aan de laatste kruimel. En dat het hele jaar 🙂

Verspillingsvrijtips t.g.v. de week vd circulaire economie; radiopraatje Lunchpauze Omroep Gelderland uitzending d.d.6 januari 2020  Het nieuwe jaar. 365 dagen, 52 weken. Wist je dat er zowat elke dag van het jaar er een “De dag van….” is? Niet alleen culinaire thema-dagen maar echt van alles. Mij triggert dagen zoals de ‘ijs-als-ontbijt-dag (2-2), worteltjestaartdag (carrotcakedag 3-2) en de ‘zelfgemaakte-soep-dag’ (4-2) ….. Echt mensen, ik verzin dit niet zelf hoor! Er is zelfs een serieuze jaaragenda van. Maar, zoals wellicht wel bekend, is er ook zoiets als “De week van….” Zoals de eerste…

Lees hele bericht
Back To Top