skip to Main Content

Blog en nieuwsoverzicht van Nel...

Op deze pagina staan alle berichten (nog) kort en bondig.
Maar op de detailpagina(s) kan het zo maar zijn dat het je gaat duizelen…

15feb 21

Radiopraatje vis van kop tot staart smakelijk

Vis van kop tot staart smakelijk. Onderwerp van m'n radiopraatje in Lunchpauze van Omroep Gelderland. Niet alleen de rugfilet (loin) van een kabeljauw, zalm, of welke vis dan ook, is lekker. Er zit meer aan een vis; van kop tot staart smakelijk. Zo is er het recept Brandade; een klassieker uit de wereldkeuken. Ik maak een eigen versie van brandade; van verse restvis zoals wangen, buiken en staartstukken en noem dat Pateeke. Een schoon Vlaams woord voor gebakje 🙂 In Frankrijk wordt brandade gemaakt met melk of room. Ik gebruik…

Lees hele bericht
01feb 21

Radiopraatje potdeurmekare

Stamppot met een twist!       Potdeurmekare: onderwerp van m'n radiopraatje in het programma Lunchpauze van omroep Gelderland  Bij ons in de Achterhoek noemen we het potdeurmekare. Blote billetjes in het gras, hemel& aarde, hete bliksem, fietsebonen, oranje-wit, stimpstamp,  blauwe Jan ….. hoe je het ook noemt en wat je er ook in doet…..stamppot eten we! Het is oerHollands & donderslekker. En supersimpel te maken: aardappelen met groenten samen koken, afgieten en dat door elkaar stampen. Boerenkool, andijvie, wortel, snijbonen, groene/witte kool/zuurkool, postelein, prei, koolraap, knolselderij, noem maar op. Wat…

Lees hele bericht
04jan 21

Radiopraatje Dag oliebol

Dag oliebol! Radiopraatje in programma Lunchpauze van Omroep Gelderland Wat te doen met de ouwe oliebol? Nee, niet weggooien! Er zijn zulke lekkere dingen van ‘overbollen’ te maken. Eerst wat #van-kop-tot-kont-kok tips: Tip 1: oliebollen kunnen bewaard worden in de vriezer. Nee, niet tot oudejaarsavond 2021 maar wel een aantal weken. Je hoeft dus niet meteen alles op te maken. Tip 2: klik op ↓ link voor wat lekkere overbolrecepten. Maak ze en ga er de buurt mee in. Deel uit, maak mensen blij, maak vrienden. Eten verbindt ! Klik voor meer>…

Lees hele bericht
Back To Top