Derde kerstdag (of welke dag dan ook :)) kliekjesdag
Kliekjes-3e-kerstdag
Na 2 dagen van uitbundig eten heb je wellicht geen trek meer. Derde kerstdag is vaak een dag van tussendoren, snaaien, happen, snoepen, knabbelen, …. Nou, laat daar de leftovers van het kerstdiner uitermate geschikt voor zijn .
Kliekjeskerstdag is eigenlijk een groter feest dan het diner zelf 🙂
O, je denkt dat dit heel veel extra werk gaat zijn? Hoezo? Alles is toch al bereid! Je hebt ‘t al! Het staat er voor het pakken! (Als je het tenminste niet weg gesmeten hebt)
Oud brood, restjes groenten…. Alles is goud in de verspillingsvrije keuken! Eten dat, zoals ik het noem, een nachtje geslapen heeft, heeft zoveel extra smaak ontwikkeld. Iedereen vindt dat het prutje pasta een dag later eigenlijk veel lekkerder is dan op de dag zelf. Dat geldt voor alle kliekjes. De oorzaak hiervan heet rijping, en die rijping veroorzaakt de 5e smaak umami die eten zo een extra dimensie geeft. Lees verder > Kerst van kop tot kont tips #samentegenvoedselverspilling derde kerstdag